Flere av våre skiløpere gjorde det godt i KM terrengløp

Postet av Stor-Elvdal Skiklubb den 5. Mai 2011

2 gull og en sølv til våre skiløpere i KM terrengløp. 5 av våre aktive skiløpere deltok i KM terrengløp på Moelv og alle viste at formen er god nå etter sesongen er over.

At skiløpere normalt har gjort det godt i terrengløp og friidrett er jo tradisjonelt normalt. De siste årene har dog skiløpere blitt mer og mer helårsskiløpere og derfor er det ikke like vanlig med friidrett om sommeren. Av våre unge så var det 5 som deltok på KM terrengløp i Moelv. Alle våre skiløpere løp 900m, mens Amund Stenvoll i G-15 løp 1600m.

Først ute var Sverre i G-12 og Martin i G-13. Martin ble felt av et tre i starten og var sist av samtlige ut fra starten. Han jobbet seg gradvis oppover i feltet og i mål var han inne på en flott 4. plass i klassen sin på tiden 2.37. Sverre har opprettholdt formen etter en flott vårsesong på ski og han vant sin klasse ganske greit på 2.32

Neste pulje var jentene, og der løp alle fra 11-14 år sammen. Et stort felt og våre to i J-13, Maiken og Emma fikk kjørt seg skikkelig. Begge to løp godt og kom inn til gull og sølv i J-13 for Hedmark. Emma fikk gull og løp på 2.31, mens Maiken fikk sølv på 2.35.

Neste pulje var G-14 og her var det hele 19 startende. Vegard Hem Johansen var vår mann og han løp veldig bra til det gjensto omlag 300m, da stivnet han og kom inn på 2.45.

Amund Stenvoll går ikke noe særlig på ski lenger, men han løp 1600m og jeg synes han gjorde et veldig bra løp. Han kom inn til 6. plass i sin klasse og hadde flere gode løpere bak seg på resultatlista.

Nå gjelder det for våre håpefulle å bruke sommeren til å bygge opp en god grunnmur, slik at man kan ta fatt på høsten med et litt høyere grunnlag enn man hadde forrige høst.